Kezdőlap Betegségek Mágnesterápia Professzionális készülékek Készülékek otthoni kezelésre Csatlakoztatható applikátorok Készletek Tanusítványok Referencia Ügyfelektől Videók, akik már használják

PRÓBÁLJA KI KÉSZÜLÉKEINKET INGYENESEN

Nincs más dolga, mint kitölteni az űrlapot, írja le üzenetben, milyen problémára szeretné kipróbálni készülékeinket.
Amint elküldte kérését, azonnal rögzítjük és hamarosan fel is keressük.

  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.
  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA ELSZÁMOLHATÓ GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK

Partnerünk:

A Biomag mágnesterápia egyes hatásainak rövid leírása

A mágnesterápia fájdalomcsillapító (analgetikus) hatása

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező által keletkező indukció az idegrostokban elektromos töltést idéz elő, mely blokkolja a fájdalomérzet továbbjutását a fájdalom helyéről a gerincvelőn át az agyközpontba, és ennek – valamint egyéb további mechanizmusoknak (fokozott endorfinképződés, gyulladás- és ödémacsökkenés, myorelaxáció) – következtében a fájdalom elnyomására kerül sor. A fokozott endorfin-kibocsátás és a kálcium-ionok sejtmembránon való átjutásának szabályozása szintén kiveszi részét az értágításban, analgetikus hatásban és az állapotjavulásban. A mágnesterápiás kezelések után az érintett izomzatban fokozott laktát-dehidrogenáz-aktivitás volt kimutatható (feltételezi a tejsav lebontását, amely irritálja az ideg-receptorokat és fájdalmat okoz). A Biomag® készülékek különösen jó fájdalomcsillapító hatást fejtettek ki a fájdalommal járó radikuláris (gyökér) és pszeudoradikuláris szindróma (ischias, különböző indíttatású ideg kompresszió) esetén. A fájdalom enyhítése olyan alapvető hatás, amely miatt a mágnesterápia az esetek többségében alkalmazásra kerül – használata igen széleskörű egész sor degeneratív mozgásszervi megbetegedés, baleset és műtét utáni állapot esetében.

A mágnesterápia myorelaxációs (görcsoldó) hatása

Vázizomzat-lazítás. A mágnesterápia hatására (a jobb perfúzió, fokozott laktát-dehidrogenáz-aktivitás révén) felgyorsul a savas metabolitok kiválasztása, melyek az izmokban és a krónikus gyulladás által érintett testrészeken fájdalmas, irritáló érzést keltenek. Ez utóbbi folyamat által enyhülnek a fájdalmak és a fájdalmas izomösszehúzódások (kontraktúrák). Továbbá a sportolók alsó végtagjaiban jelentős idegvezetés-lassulás volt megfigyelhető – ez a folyamat szintén hozzájárul a myorelaxációhoz (izomlazulás). A Biomag® készülékek a hátizmokat (a gerinc mentén húzódó paravertebrális harántcsíkolt izomzat) érintő myorelaxációs hatása egy sor problémát – mint pl. a nyaki gerinc merevedését, fejfájást, szédülést, nagyothallást, mozgásbeszűkülést, végtagokba nyilalló fájdalmakat, stb. – enyhít. A mágnesterápia simaizomzatot érintő myorelaxációs hatása a különböző rohamok és a vázizomzat relaxációja során hoz megkönnyebbülést, ami a mozgásszervek összes fájdalommal járó állapota esetén a gyógykezelés elengedhetetlen feltétele.

A mágnesterápia ödéma-, duzzanatcsökkentő hatása

Az anyagcserefolyamatok mágnesterápia alkalmazását követő felgyorsulása elősegíti az ödémák felszívódását és az érintett területen egyúttal jelentős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás is érvényesül. A Biomag® készülék applikátorait az érintett testrész fölé helyezzük (pl. bokaficam esetén) és napi 3-szori 30-45 perces kezelés után az ödéma jelentős csökkenését és a fájdalom kifejezett csillapodását lehet elérni. Az ödéma- és gyulladáscsökkentő hatás jól érvényesül a felső légúti szervek rohamainál, az üreggyulladásoknál, az íngyulladásnál vagy szénanátha esetén, stb.

A mágnesterápia vasodilatációs (értágító) hatása 

A vörös vérsejtek polarizációját befolyásolja pozitív töltéssel. Az eritrociták összecsapódottsága ellen hat, gondoskodik szétszórodásukról és ezáltal növeli a felületet az oxigén megkötéséhez. A létrehozott mágneses mezőn áthaladó vér jobb oxigénmegkötő képességet mutat (jobb oxigénellátás). A vérsejtek polarizációja befolyásolja az erek, artériák és hajszálerek izomtónusát – azok kitágulnak (vasodilatáció) és egyúttal növekszik tápanyag- és oxigénellátásuk, valamint a toxikus anyagok gyorsabban jutnak a sejteken kívülre. Jelentősen növekszik az oxigén parciális nyomása. A mágnesterápia pozitívan befolyásolja a vérsejtek plaszticitását is. A rugalmasabb vérsejtek jobban alkalmazkodnak a véráramban lévő “akadályokhoz”. A mágnesterápia hatására egyúttal csökken a vérrög (trombus) keletkezésének kockázata. A mágnesterápia aktiválja a paraszimpatikus idegeket, továbbá a Ca2+ ionok effluxát, ami az erek izmainak (elsősorban a prekapilláris szfinktereklazulását és tágulását eredményezi. Mindez hatással van a szívműködés és vérkeringés harmonizációjára és a vérnyomásra. A mágnesterápia jól bevált az ischaemiás szívbetegség, az alsó és felső végtagok ischaemiás megbetegedése könnyebb formáinál, a nem gyógyuló lábszárfekély és az összes vérellátási zavar esetében. Bár nem kerül sor a már elzárult erek rekanalizációjára, de a bőr és izomszövet kollaterális erei jelentősen kitágulnak. A mágnesterápia vasodilatációs hatása igen kívánatos az érrendszer bármilyen sérülésénél, ahol az oxigén-dús vér áramlása akadályoztatva van – azaz a végtagok, a szív, az agy ischaemiás betegségeinél.
Tehát mindenütt, ahol a fokozott oxigénellátás elősegíti a szövetek és szervek működését, s egyúttal gyulladáscsökkentő hatást fejt ki.

A mágnesterápia detoxikációs (méregtelenítő) hatása

Az anyagcserét serkentő alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező egyenletesen áthatol az érintett szöveten, azaz minden sejten, amivel gyenge elektromos töltést indukál. Így megváltozik a sejtek felületi potenciálja, a sejtmembrán áteresztő képessége, növekszik a vér-, oxigén-, tápanyagellátás, valamint a metabolit-kiválasztás az érintett szövetekből – ami minden gyógyulási folyamat alapvető feltétele. Az intenzívebb anyagcsere, a mérgező anyagok kiválasztása minden gyógyulási és regenerációs folyamat kezdete. Pl. a máj tájéki kezelés a Biomag® mágnesterápiás készülékkel stimulálja a májműködést, valamint felgyorsítja és hatékonyabbá teszi a méregtelenítő folyamatot az egész szervezetben. A mágnesterápia helyi hatását érjük el az applikátor problematikus testrészre való helyezésével (izom, ízület, gerinc, stb.). A kisméretű applikátor használatával – a nagyobb indukció miatt erősebb lokális hatást érünk el, a nagyobb kezelési felületű applikátorok használatával pedig – az alacsonyabb indukció ellenére is – az egész testre kiható pozitív metabolikus effektust érünk el. Ez a hatás egész sor betegség etetén pozitívan nyilvánul meg. Pl. az olyan anyagcsere-betegségeknél, mint a diabetes és a köszvény, a szövetek regenerációjánál fertőzést követően – májgyulladás, mononukleózis, toxikus szövetkárosodások, de úgyszintén excéma vagy más allergiák esetében.

Gyógyulás és regeneráció serkentése mágnesterápiával

A csontok és a lágyszövet esetén bizonyított, magyarázata a citoplazmatikus membrán nem specifikus érzékenysége, amikor az anyagcsere-láncolat aktiválására kerül sor, melynek kulcsfontosságú tényezője a cAMP/cGMP-arány változása, továbbá – a csont gyógyulása esetén – az oszteoklasztok fokozott aktivációja. A mágnesterápia az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mezőnek köszönhetően nagymértékben felgyorsítja a gyógyulást, aktiválja az új szövet létrejöttét (a csontszövet gyors építése és kalcifikációja) és fokozott parathormon-érzékenységhez vezet. Ezért alkalmazható az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező a csonttörések gyógyulásának serkentéséhez, a pseudoarthrosis (álízület) gyógyításához, a meglazult és fájdalmat okozó endoprotézis rögzítéséhez. Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező hatása alatt akár 22 %-kal is emelkedik a proteoglikán szint a procokban, ami serkenti a porcszövet gyógyulását és regenerációját, amely egyébként csak nehezen és korlátozott mértékben befolyásolható. Nemcsak a csontoknál tapasztaltak gyorsabb gyógyulást, hanem a lágyszövetek esetében is. A Biomag® készülékek pozitívan befolyásolják mind a steril (reumás megbetegedések), mind a mikrobiális gyulladásokat és azok gyógyulását. Fokozott fagocitáló aktivitást indukálnak, a szuperoxid termelést is ideértve, mely elnyomja a mikrobiális közeget, egyúttal azonban az első néhány kezelés folyamán a reumás betegeknél átmeneti állapotrosszabbodást válthat ki. A rákövetkező szuperoxid dizmutáz aktiválása enyhüléshez és a gyógyulási folyamat serkentéséhez vezet. Különösen jó eredmények érhetők el a radikuláris (ideggyök) és pszeudoradikuláris szindrómák (ischias, a különböző okok miatt jelentkező ideg kompresszió) esetében. A gyógyító és regenerációs hatás további apró effektusok összessége, melyek serkentik a szervezet természetes öngyógyító és regenerációs képességét.