Kezdőlap Betegségek Mágnesterápia Professzionális készülékek Készülékek otthoni kezelésre Csatlakoztatható applikátorok Készletek Tanusítványok Referencia Ügyfelektől Videók, akik már használják

PRÓBÁLJA KI KÉSZÜLÉKEINKET INGYENESEN

Nincs más dolga, mint kitölteni az űrlapot, írja le üzenetben, milyen problémára szeretné kipróbálni készülékeinket.
Amint elküldte kérését, azonnal rögzítjük és hamarosan fel is keressük.

  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.
  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA ELSZÁMOLHATÓ GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK

Partnerünk:

Agyi diszfunkció

 

Az agyi diszfunkció jellemzői: A gyerekeknél a minimális agyi diszfunkció a központi idegrendszer sérülése a méhen belüli élet során, mely szülési trauma, vérellátási zavarok és számos egyéb hatásból eredhet. Az agyi diszfunkció egy sor patológikus elváltozás, pl. mozgászavar, koncentráció hiánya, tanulási zavar formájában jelenhet meg. Az agyi diszfunkció kezelésének alapja a célirányos tartós rehabilitáció.
A felnőtteknél az agyi diszfunkció rendszerint az agy – isémia, autoimmun folyamat, toxicitás és egyéb hatások következtében fellépő – elégtelen vérellátásával és degeneratív elváltozásaival kapcsolatban fodul elő.

A mágnesterápia célja agyi diszfunkció esetén

A központi idegrendszer keringési és anyagcsere folyamatainak javítása, s ezáltal jobb feltételek megteremtése a gyorsabb javulás, a károsult funkciók megújulása, az izomtónus változása, stb. érdekében.

A mágnesterápia leírása és alkalmazása agyi diszfunkció esetén

A minimális agyi diszfunkció (vagy enyhe gyermekkori encephalopathia) a központi idegrendszer /KIR/ – szülési traumából, vérellátási zavarokból és számos egyéb hatásból eredő –sérülése. A KIR strukturális változásaiból eredő károsodások következménye a megszokottól eltérő viselkedési zavarok egész sora, pl. a feltűnően kiegyensúlyozatlan értelmi fejlődés, figyelemzavar, sokszor hipoaktivitásba átcsapó hiperaktivitás, összpontosítás hiánya, kitartás-hiány, fáradékonyság, impulzív viselkedés, kicsapongások, hangulatváltozások, kiegyensúlyozatlan szellemi teljesítmény, érzelmi labilitás, infantilis viselkedés, elalvási problémák, éjjeli bevizelés, rossz álmok, beszédhiba, testmozgási hiányosságok, érzékszervi zavarok, tanulási, olvasási zavarok, írászavarok (diszlexia, diszgráfia), stb.
Az agyi diszfunkció mágnesterápiás kezelésének alapja a farmakoterápia, amely elsősorban az „agy táplálására“, továbbá – nagyobb mennyiségű oxigén és glukóz idegsejtekhez való eljuttatása révén – az agyerek tágítására és a célirányos, tartós rehabilitációra irányul.

Az agyi diszfunkció a felnőtteknél lehet elsődleges (az agyat közvetlenül károsító betegség ill.sérülés következménye) vagy másodlagos (az agy károsodása a szervezet egyéb rendszerei sérülésének egyik tünete). Az agyi diszfunkció a felnőtteknél leggyakrabban az agy keringési zavarai (pl. ischaemiás stroke), illetve degeneratív, ischemiás, autoimmun, toxikus és egyéb elváltozásai esetén keletkezik.

A mágnesterápia mint az agyi diszfunkció kezelésének optimális módszere

A Biomag alacsonyfrekvenciájú pulzáló mágnesterápia olyan optimális módszer, amelynek része egyrészt a gyógyszeres kezelés (az oxigén- és tápanyagdús vér mikrocirkulációjának javulása a KIR-ben), másrészt olyan optimális fiziátriai (természetes) gyógymód, amely módosítja az izomtónust, helyreállítja a normális működést és gyorsítja az állapotjavulást. A szakirodalom leírja a mozgássérült gyermekek súlyos eseteinél tapasztalt kiváló eredményeket. Javasoljuk a kezelést a gerinc egész hosszában és a fejre, mozgászavarok esetén a sérült helyre is alkalmazni. Gyermekeknél a mágnesterápia – a komplex ápolás keretében – mindennapos, sok éven keresztül végzett terápia formájában igen hasznosnak bizonyult.

A felnőtteknél agyi keringési zavar esetén a (vitális funkciók fenntartására, az ödéma-, esetleg trombózis-megelőző kezelésre, a vérnyomás szabályozására irányuló, akutt stádium gyógykezelését követő) mágnesterápia rendszerint a kórházi kezelés utáni gyorsabb felépülés érdekében javasolt. A Biomag alacsonyfrekvenciájú pulzáló mágnesterápiás kezelések által elért, a neuronok közvetlen stimulációjával, a prekapilláris és kapilláris erek tágulásával a KIR sérült szöveteiben jelentős változás áll be a mikrocirkulációban, az oxigén- és tápanyag-ellátásban, ami egyúttal ödéma-csökkenéssel jár. Összességében javulnak az anyagcsere-folyamatok, visszaáll az idegsejtek normális funkciója, javul a mozgásszervek állapota és csökken az agyi diszfunkció keletkezésének kockázata.