Kezdőlap Betegségek Mágnesterápia Professzionális készülékek Készülékek otthoni kezelésre Csatlakoztatható applikátorok Készletek Tanusítványok Referencia Ügyfelektől Videók, akik már használják

PRÓBÁLJA KI KÉSZÜLÉKEINKET INGYENESEN

Nincs más dolga, mint kitölteni az űrlapot, írja le üzenetben, milyen problémára szeretné kipróbálni készülékeinket.
Amint elküldte kérését, azonnal rögzítjük és hamarosan fel is keressük.

  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.
  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA ELSZÁMOLHATÓ GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK

Partnerünk:

Diabetes – cukorbetegség

A diabetes mellitus (cukorbetegség) és a program jellemzői: A diabetes (cukorbetegség) a glükóz feldolgozásának hosszútávú zavarával járó krónikus megbetegedés, amely a vércukorszint emelkedéséhez, valamint a fehérje-, zsír- és cukor-feldolgozás terén megmutatkozó további elváltozásokhoz vezet. A cukorbetegség következtében kóros elváltozások léphetnek fel az idegrostokban (diabeteses neuropathia) vagy a hajszálerekben (diabeteses mikroangiopathia) is. A cukorbeteséget az inzulin elégtelen mennyisége vagy az inzulin-rezisztencia és az inzulin-kibocsátás változása váltja ki. A hosszútávú prognózis és a cukorbetegek életminősége nagyban függ a kardiovaszkuláris komplikációk súlyosságától.

A komplikációk (másodlagos károsodások) az alábbiak lehetnek: diabeteses retinopathia, mely akár vaksághoz vezethet; a diabeteses nefropathia, mely a vesék károsodását idézheti elő; diabeteses neuropathia, mely az összes szimpatikus és paraszimpatikus funkciót megtámadja; makrovaszkuláris megbetegedések, melyek a perifériás artériák, az agyi erek és az ischaemiás szívbetegséget foglalják magukban. Ezzel párhuzamosan további egészségkárosulásra is sor kerülhet a magas vérnyomás következtében vagy a magas koleszterinszint, túlsúlyosság illetve dohányzás miatt.

A mágnesterápia jelentősége diabates (cukorbetegség) esetén

A cukorbetegségnél a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia nem hat ki magára az inzulintermelésre (habár a hasnyálmirigy részleges funkciója esetén még legalább részben visszaállítható az inzulintermelés). Mégis, a hosszútávú kezelések a cukorbetegeknél (mind a gyermek-, mind az időskori diabétesz esetén) igen pozitív befolyással bírnak. Cukorbetegség esetén a mágnesterápia – idegszövet-károsodást csökkentő, hajszálerekre gyakorolt értágító hatásával – csökkenti a diabeteses komplikációk előfordulását és azok súlyosságát és hozzájárul a jobb életminőség kialakításához. Szintén kiválóan bevált a lábszárfekély gyógyulása terén és egyéb diabéteszes érbántalmaknál. A kezelést fokozatosan, és leginkább az alsó végtagoktól felfelé kezdjük, hogy minimalizáljuk az esetleges adaptációs válaszok erőteljes jelentkezését.

A mágnesterápia alkalmazása diabates (cukorbetegség) esetén

Cukorbetegségnél a mágnesterápiát naponta alkalmazzuk hasi tájékon (hasnyálmirigy, máj, vesék, leginkább nagyméretű szolenoid vagy szétnyitható lapos applikátor segítségével) 50 – 81 Hz-es stimuláló frekvenciákat használva, diabeteses polyneuropathia és a végtagok vérellátási zavarai esetén pedig 2 – 25 Hz-es kezelés javasolt.