Kezdőlap Betegségek Mágnesterápia Professzionális készülékek Készülékek otthoni kezelésre Csatlakoztatható applikátorok Készletek Tanusítványok Referencia Ügyfelektől Videók, akik már használják

PRÓBÁLJA KI KÉSZÜLÉKEINKET INGYENESEN

Nincs más dolga, mint kitölteni az űrlapot, írja le üzenetben, milyen problémára szeretné kipróbálni készülékeinket.
Amint elküldte kérését, azonnal rögzítjük és hamarosan fel is keressük.

  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.
  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA ELSZÁMOLHATÓ GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK

Partnerünk:

Élsport – megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma

Az élsport program jellemzői – megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma: A sportolás közben bekövetkezett sérülések mind az élsportolók, mind a szabadidősportolók körében kihívást jelentenek. Olyan állapotról van szó, amikor a szervezet pillanatnyi teljesítőképessége nem esik egybe az elvárt teljesítménnyel és valamely szövet felmondja a szolgálatot. Ha jelentős a károsodás, balesetre kerül sor, ha kisebb helyi megerőltetésről van szó, mikrotrauma (helyi reakciót kiváltó enyhe külső érintettség) lép fel. Tartós túlterhelés – ismételt, maximális erejű, regeneráció lehetőségét nélkülöző nyomás következtében – a szövet belső mikrotraumáját idézi elő.

A túlzott megerőltetés következtében az érintett szövetekben (izmok, kötőszövet, csontok) mikrotrauma, disztrófiás elváltozások lépnek fel szemmel látható vérellátási zavarokkal és ödémával, melynek negatív hatása, hogy gátolja az érintett testrész vérellátását és hozzájárul a disztrófiás elváltozások további előrehaladásához. Ez utóbbiak szakadásokat, véraláfutásokat, aszeptikus elhalást, és a kötőszövet degeneratív elváltozásait jelentik. A károsodás tünetei közé tartoznak a fájdalom, ödéma, az érintett testrész működési zavara. A későbbiekben súlyosbodnak a tünetek, pl. ízületek eldeformálódására, ínszakadásra, stb. kerülhet sor.

A mikrotraumák kockázatának csökkentését elősegítő általános elvek közé tartozik az összes sérülés következetes gyógykezelése és teljes kigyógyítása a minimális mikrotraumákkal együtt, valamint a regeneráció beillesztése a tréningek és versenyzés folyamatába (Kučera).

A mágnesterápia jelentősége megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma esetén

Megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia optimális rehabilitációs módszer, mely azonnali értágításhoz, az érintett izmok fokozott vér- és tápanyagellátásához vezet. A mágnesterápia a fáradtság, megerőltetés, mikrotrauma során abban segít, hogy felgyorsítja a savas metabolitok kiválasztását és egyúttal enyhíti a fájdalmat, továbbá duzzanatcsökkentő, görcsoldó hatást fejt ki, felgyorsítja a baleset vagy mikrotrauma utáni gyógyulási folyamatot és elébemegy további esetleges sérüléseknek. Manapság a mágnesterápiás készülékek a sportklubok döntő többségének és egyéni sportolóknak is mindannepos kellékei. Előnye az otthoni feltételek között végezhető regeneráció és mágnesterápia megerőltetés, fáradtság vagy mikrotrauma esetén.

A mágnesterápia alkalmazása megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma esetén

Megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma esetén a regeneráció elősegítésére az érintett testrészen 50 – 81 Hz-es stimuláló frekvenciákat használunk lapos applikátor vagy szolenoid segítségével, amit magnetizált víz bevitelével egészítünk ki.