Kezdőlap Betegségek Mágnesterápia Professzionális készülékek Készülékek otthoni kezelésre Csatlakoztatható applikátorok Készletek Tanusítványok Referencia Ügyfelektől Videók, akik már használják

PRÓBÁLJA KI KÉSZÜLÉKEINKET INGYENESEN

Nincs más dolga, mint kitölteni az űrlapot, írja le üzenetben, milyen problémára szeretné kipróbálni készülékeinket.
Amint elküldte kérését, azonnal rögzítjük és hamarosan fel is keressük.

  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.
  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA ELSZÁMOLHATÓ GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK

Partnerünk:

Fájdalom – fájdalomcsillató hatás – analgetikus hatás

A fájdalmakat kezelő program – a fájdalomcsillapító hatás – az analgetikus hatás jellemzői: Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia az idegrostokban elektromosságot indukál, mely blokkolja a fájdalomérzet továbbjutását a fájdalom forrásától a gerincvelőn át az egyes agyközpontokba, minek következtében (a nagyobb mértékű endorfin-termelés, gyulladás-gátló, ödéma-csökkentő és izomlazító hatás révén) további mechanizmusokat is gátolva a fájdalom csökkenésére kerül sor.
A fokozott endorfin-kibocsátás és a sejtfalon átjutó kalcium-ionok regulációja szintén hozzájárul az értágító és fájdalomcsillapító hatáshoz és a harmonizációhoz. Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát követően bizonyításra került a tejsav-dehidrogenáz fokozott aktivitása az érintett izomzatban (feltételezi a tejsav lebontását, amely irritálja az ideg-receptorokat és fájdalmat okoz). Különösen jó fájdalomenyhítő hatásukat bizonyították a Biomag® készülékek a radicularis jellegű (gyöki) fájdalom és a pseudoradicularis szindrómák (ischias, különféle eredetű ideg kompresszió) eseteiben.

A mágnesterápia jelentősége fájdalmak esetén

A mágnesterápia leginkább fájdalomcsillapító hatása miatt terjedt el széles körben, és a degenerativ mozgásszervi megbetegedések, a baleset és műtét utáni egészségi állapotok egész soránál sikeresen alkalmazható.

A szükség szerint ismételhető alacsony analgetikus frekvenciák egy órás alkalmazása olyan esetekben megfelelő, amikor a heveny fájdalom mozgáskorlátozást okoz illetve gátolja egyéb terápiák végzését (pl. korrekciós torna), továbbá polimorbid pácienseknél, ahol a terápia elején alkalmazott analgetikus program minimalizálja erősebb adaptációs reakciók fellépését. Ezzel lehetővé válik, hogy a heveny fájdalom enyhülését követően áttérjenek gyógyító és regeneríációs hatással nagyobb arányban rendelkező további programra. A fájdalomcsillapító hatás viszonylag tartós kezelést igényel, ezért azok a programok, melyek jelentős mértékben irányulnak a fájdalom enyhítésére, hosszabb kezelési idővel rendelkeznek – foylamatosan, több órán át is alkalmazhatók.

A fájdalomcsillapító kezelések olyan esetekben javasoltak, ahol ismert a fájdalmat kiváltó ok. Ne alkalmazzák ismeretlen eredetű hasfájás illetve szívinfarktus-gyanús helyzetekben, hogy ne kerüljön sor a klinikai tünetek enyhítésére és az akut megbetegedés időben történő diagnosztizálásának megnehezítésére.

A mágnesterápia alkalmazása a fájdalom enyhítésére

Fájdalom esetén a fájdalmas hely naponta min. 45 – 60 perces kezelése 2–10Hz-es csillapító frekvenciákkal, továbbá 8–14 Hz-es görcsoldó-izomlazító frekvenciák alkalmazása 30 – 45 percig.