fbpx
Kezdőlap Betegségek Mágnesterápia Professzionális készülékek Készülékek otthoni kezelésre Csatlakoztatható applikátorok Készletek Tanusítványok Referencia Ügyfelektől Videók, akik már használják

PRÓBÁLJA KI KÉSZÜLÉKEINKET INGYENESEN

Nincs más dolga, mint kitölteni az űrlapot, írja le üzenetben, milyen problémára szeretné kipróbálni készülékeinket.
Amint elküldte kérését, azonnal rögzítjük és hamarosan fel is keressük.

  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.
  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA ELSZÁMOLHATÓ GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK

Partnerünk:

Fekély – krónikus artériás és vénás fekély gyógyulása

Jellemzők: A lábszárfekély olyan – a populáció 1%-át érintő – krónikus megbetegedés, mely során megbomlik a bőr teljessége. A bőr és a bőr alatti szövet károsodása különböző mélységekig terjed. A lábszárfekély artériás eredetű okra – az alsó végtagok súlyosabb stádiumai esetén érelmeszesedésre – vezethető vissza. Az esetek többségében azonban az alsó végtagok tartós vénás elégtelensége a megbetegedés alapja. Rossz a végtagok oxigén- és tápanyag-ellátottsága, ami önmagában csökkenti a seb regenerálódó képességét. A kockázati tényezők sorába tartozik egyebek mellett a csökkent vénafal elaszticitás iránti öröklött hajlam, a varix kialakulása, az idős kor, a mélyvénás rendszerben lezajlott gyulladás, a diabétesz, az ülőmunka vagy tartós állómunka, kevés testmozgás, a túlsúlyosság, de a de több terhesség egymásutánja is.

A lábszárfekély gyógykezelésének célja a betegséget előidéző okok megszüntetése vagy legalább a velejáró problémák kompenzálása; ennek ellenére némely esetben az érrendszer károsodása olyan súlyos lehet, hogy nincs más út, mint a végtag amputációja. A fekély a fertőzések melegágya, gyakori szövődmény az erysipelas (orbánc) kialakulása.

A lábszárfekély sikeres gyógyulásának elengedhetetlen feltétele az alsó végtagok vénás rendszere működésének helyreállítása – azaz védőkötés, torna, túlsúlycsökkenés, külső kiegészítő kezelések, az elhalt szövetek eltávolítása, lokális antibiotikumos kezelés, gyógyulást elősegítő készítmények, speciális kötések (nedves kötés), a környező egészséges bőr védelme, sebészeti beavatkozás esetén a graft gyógyulásának előfeltétele a fekély megfelelően előkezelt fekélyalap, szisztémás kezelés – vénás és értágító gyógykészítmények, valamint fontos a megfelelő rehabilitációs kezelés.

A mágnesterápia jelentősége a fekély gyógyulása során

A fekély gyógyulása során a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia a prekapilláris és kapilláris erekre gyakorolt vasodilatációs hatásával – a komplex gyógykezelés kiegészítéseként szolgál, az érintett szövetekben javítja az oxigén és tápanyagok mikrocirkulációját, miáltal javítja a helyi anyagcsere-folyamatok működését.
Az érintett hely legalsóbb rétegeitől fölfelé gyors granulatio, majd epitel-képződés kezdődik, egyúttal csökken a betegség gyulladásos jellege és javul a véna működése. A lábszárfekély jóval rövidebb idő alatt gyógyul, sőt, a kezelések enyhítik a fájdalmat.

A mágnesterápia alkalmazása a fekély gyógyulása érdekében

A fekély gyógyulása érdekében a kezelést 10 – 14 Hz-es frekvenciákkal kezdjük, majd a fájdalom enyhülését és a fekély záródását követően utókezelés és a kiújulás megelőzése céljából 36 – 44 Hz-es kezeléseket javasolunk.