Kezdőlap Betegségek Mágnesterápia Professzionális készülékek Készülékek otthoni kezelésre Csatlakoztatható applikátorok Készletek Tanusítványok Referencia Ügyfelektől Videók, akik már használják

PRÓBÁLJA KI KÉSZÜLÉKEINKET INGYENESEN

Nincs más dolga, mint kitölteni az űrlapot, írja le üzenetben, milyen problémára szeretné kipróbálni készülékeinket.
Amint elküldte kérését, azonnal rögzítjük és hamarosan fel is keressük.

  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.
  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA ELSZÁMOLHATÓ GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK

Partnerünk:

Porckorong kitüremkedés, ideg kompresszió, ideggyök szindrómák (vertebrogén fájdalom-szindróma)

Jellemzők: A szomszédos csigolyákat összekötő csigolyák közti porckorong szilárd külső burokból (anulus fibrosus) és kocsonyás magból (nucleus pulposus) áll. A kopás, hirtelen rándulás vagy nyomás következtében a porckorong károsodhat, a mag kitüremkedhet, ami a gerincvelői ideggyökre nyomást gyakorolhat.

Így kerül sor a kitüremkedésre (a gyűrű külső rétege nem szakad fel, kitüremkedik a mag, mely a gyűrűt nem hagyja el). Az ekképpen kitüremkedett porckorong gyakran vissza is tér eredeti helyére vagy a porcos külső szövet megbomlik és a mag kiboltosul (beékelődés, prolapsus). Amikor a kitüremkedett porckorong nyomást gyakorol az ideggyökre, az erős hátfájást okoz. A fájdalom fokozódik köhögés, mozgás vagy tartós ülés esetén.

A kitüremkedett porckorong vagy csontkinövések, illetve a gerinc egyéb ideggyökre befolyással lévő degeneratív elváltozásai következtében jönnek létre az ideggyök szindrómák (leggyakrabban az alsó végtagon). A fájdalom a nyomás helyétől függően nyilvánul meg és jön létre egy sor vertebrogén algikus szindróma (akut nyaki gerinc merevedés (rándulás), krónikus nyaki gerinc-fájdalom, cranio-cervicalis szindróma, vestibulo-cervicalis szindróma, cervicobrachialgia, felső végtagi ideggyök szindróma, mellkasi gerinc-fájdalom, lumbágó (ágyéki fájdalom, idegzsába), krónikus ágyéki és keresztcsonti fájdalmak, alsó végtagi ideggyök szindróma (L4, L5, S1).

A mágnesterápia jelentősége porckorong kitüremkedés és ideg kompresszió esetén

Porckorong kitüremkedés és a vertebrogén algikus szindróma esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia fájdalomcsillapító, izomlazító, duzzadás-csökkentő és regeneráló hatása érvényesül. Csupán a mágnesterápia azonban nem hárítja el a már tartósan létező, anatómiai elváltozásokat, amelyek szükség esetén sebészeti beavatkozást igényelnek, alkalmazható azonban a műtét előkészítő fázisában, majd a lábadozás idején, illetve további degeneratív elváltozások megelőzése céljából. Nem szteorid reuma elleni készítmények hatását a mágneses mező tovább erősíti.

A mágnesterápia alkalmazása porckorong kitüremkedés és ideg kompresszió esetén

Az ideggyök szindrómával járó porckorong kitüremkedés és ideg kompresszió akut jelentkezése esetén az alacsony, 4 – 6 Hz-es fájdalomcsillapító frekvenciákat részesítjük előnyben, míg a krónikus fájdalmak esetén a fenti kezeléseket felváltva alkalmazzuk a 13 -17 Hz-es, főként izomlazító kezelésekkel. Az applikátort helyezzük a gerincvelői ideg komressziójának heléyre.