Kezdőlap Betegségek Mágnesterápia Professzionális készülékek Készülékek otthoni kezelésre Csatlakoztatható applikátorok Készletek Tanusítványok Referencia Ügyfelektől Videók, akik már használják

PRÓBÁLJA KI KÉSZÜLÉKEINKET INGYENESEN

Nincs más dolga, mint kitölteni az űrlapot, írja le üzenetben, milyen problémára szeretné kipróbálni készülékeinket.
Amint elküldte kérését, azonnal rögzítjük és hamarosan fel is keressük.

  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.
  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA ELSZÁMOLHATÓ GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK

Partnerünk:

Izomfáradtság

Jellemzők: A sportolás illetve nehéz fizikai munka után vagy kimerültség idején érzett izomfáradtság korlátozza a további fizikai aktivitást, és nem elegendő regeneráció esetén mikrotraumához és krónikus károsodáshoz vezet.

A mágnesterápia célja izomfáradtság esetén

A kezelés célja a fájdalomcsillapítás és az izmok gyors regenerációja metabolikus feltételeinek megteremtése.

Az izomfáradtság leírása

Az izmoknak a jó működéshez oxigénre van szüksége, az izmok működőképességét glikogén energia-készlete határozza meg. Olyan megterhelésnél, ahol az oxigén-igény nagyobb, mint amiről a szervezet gondoskodni tud, a munkát végző izomszövet áttér az anaerob energia-bevitelre. Ekkor tejsav túltermelés és metabolikus acidózis lép fel, mely tovább fokozódik. A tejsav csökkenti a zsírtartalékok felhasználását és elősegíti a glikogénnek – mint energiaforrásnak – nagyobb mértékű érvényesítését. Ilyenkor szokott sor kerülni a glikogén-tartalék kritikus mértékű csökkenésére és – elsősorban a központi idegrendszerben – a hipoglikémia bekövetkezésére. Ennek eredménye pedig az – ATP és PC termelés csökkenését eredményező – elégtelen glikolízis. Az acidózis gyengíti az izom potenciál keletkezésének és vezetésének feltételeit és rontja az izomzat kontraktilitását. Ilyenkor fiziológiai izomfáradtságról beszélünk, amely teherként nehezedik ránk, gyengeség, esetleg fájdalom lép fel vagy a vázizomzat merevségének érzetét kelti. A fáradt, kimerült izmok stresszre és görcsre hajlamosak. Izomfáradtság során az izomerő csökkenése is felszínre kerül, a mozgás gyorsasága és finom koordinációja elvész. Az ismételt mozgásműveletek során, amikor a szünetek nem elegendőek a teljes regenerálódáshoz, bekövetkezik a heveny kóros fáradtság (Máček, Vávra), mely az elégtelen vérellátás miatt halállal is végződhet; a krónikus kóros fáradtság esetén pedig az izomrostok redukálódása, atrófiája következhet be, melyek helyébe a kőtőszövet lép.

A mágnesterápia alkalmazása izomfáradtság esetén

Izomfáradtság esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia olyan optimális rehabilitációs módszer, amely azonnali értáguláshoz, az érintett izmokba való megnövekvő oxigén- és tápanyagbevitelhez vezet, felgyorsítja a savas metabolit-kiválasztást, s egyúttal enyhíti a fájdalmat, oldja a görcsöt és összehúzódásokat, miáltal az izomfáradtság csökkenésére kerül sor. Az érintett testrészeket a regeneráció elősegítése érdekében lapos applikátor segítségével értágító és stimuláló frekvenciákkal kezeljük és kiegészítésként a folyadékháztartást magnetizált víz bevitelével növeljük.