fbpx
Kezdőlap Betegségek Mágnesterápia Professzionális készülékek Készülékek otthoni kezelésre Csatlakoztatható applikátorok Készletek Tanusítványok Referencia Ügyfelektől Videók, akik már használják

PRÓBÁLJA KI KÉSZÜLÉKEINKET INGYENESEN

Nincs más dolga, mint kitölteni az űrlapot, írja le üzenetben, milyen problémára szeretné kipróbálni készülékeinket.
Amint elküldte kérését, azonnal rögzítjük és hamarosan fel is keressük.

  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.
  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA ELSZÁMOLHATÓ GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK

Partnerünk:

Lábszárfekély

A lábszárfekély jellemzői: a végtag felületi szöveteinek – ischaemiás eredetű, trofikus zavar hatására történő, leggyakrabban vénás elégtelenség esetén deoxigenizált vér-pangásból, cukorbetegség érrendszeri szövődményeiből, artériák atheroscleroticus elváltozásaiból, stb. adódó – szétesése.

A mágnesterápia célja lábszárfekély esetén

Lábszárfekély esetén a mágnesterápia elősegíti az oxigéndús vér mikrocirkulációját és a gyógyulási folyamatot, valamint kialakítja a lehető legjobb feltételeket a fekély begyógyulásához, a károsodott szövet jobb működéséhez.

A mágnesterápia jelentősége lábszárfekély esetén

A visszerek az alsó végtagon a vér – nem jól záródó vénabillentyűk miatti – ellentétes irányú áramlása következtében keletkeznek, megkezdődik az oxigénhiányos vér, valamint a savas anyagcseretermékek pangása a láb szöveteiben, aminek következménye lehet a végtagok ischaemiás elváltozásai, gyulladás fokozott kockázata, továbbá elváltozások a bőrön – a lábszárfekély.
A lábszárfekély létrejöttében szerepet játszik a veleszületett adottság (csökkent minőségű vénafal-kötőszövet) és további kockázati tényezők, mint pl. az ülőmunka, terhesség, hormonális fogamzásgátlók, túlsúlyosság, dohányzás, stb.
A lábszárfekély legfőbb tünetei közé tartozik az alsó végtagokban érzett feszültség vagy nyomás, fájdalom, ödéma, égető érzés, viszketés, éjszakai görcsök. A visszerek megjelenhetnek mint vékony hajszálerek vagy már megduzzadt véna bőrelszíneződés kíséretében, illetve – mint végső fázis – lábszárfekély formájában.

A lábszárfekély gyógykezelése: gyógyszeres (az érfal megerősítésére), sebészeti – hagyományos műtét, illetve új, non-invazív eljárások formájában valósul meg. A vénás rendszer műtét utáni ismételt, túlzott terhelése újabb varixok megjelenését vonja maga után.

Lábszárfekély esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alkalmazható a gyógykezelés során, de a varixok kiújulása elleni megelőzés részeként is. Itt is úgy szükséges eljárni, ahogyan azt a diabéteszes páciensek lábszárfekélye esetén tesszük. A diabéteszes láb és a visszerek esetén egyaránt segít a mágnesterápia hajszálerekre gyakorolt értágító hatása, valamint a gyulladáscsökkentő hatás. A mikrocirkuláció javulása révén oxigén kerül a szövetekbe és metabolitok távoznak el, javul a véna izomtónusa és a vérpangás csökken. A javulás megmutatkozik a végtag kinézetén – eltűnik az ödéma, leapadnak a vénatágulatok.

A mágnesterápia alkalmazása lábszárfekély esetén

Lábszárfekély esetén a fájdalom és gyulladás enyhítésére végzünk kezeléseket naponta többször, nagy lapos applikátor vagy szolenoid segítségével, a végtag lehető legnagyobb felületét lefedve. A későbbiekben prevenciós célú kezeléseket is végezhetünk.