Kezdőlap Betegségek Mágnesterápia Professzionális készülékek Készülékek otthoni kezelésre Csatlakoztatható applikátorok Készletek Tanusítványok Referencia Ügyfelektől Videók, akik már használják

PRÓBÁLJA KI KÉSZÜLÉKEINKET INGYENESEN

Nincs más dolga, mint kitölteni az űrlapot, írja le üzenetben, milyen problémára szeretné kipróbálni készülékeinket.
Amint elküldte kérését, azonnal rögzítjük és hamarosan fel is keressük.

  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.
  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA ELSZÁMOLHATÓ GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK

Partnerünk:

Övsömör – herpes zoster

Jellemzők: Az övsömör (herpes zoster) fertőző betegség, melynek okozója a varicella-zoster vírus a herpeszvírusok csoportjából. A fertőzés két fázisban zajlik. Az elsődleges fertőzés a gyermekkorra jellemző és bárányhimlőként ismert. Ez a betegség az élet folyamán csak egyszer fordul elő. Az elsődleges fertőzés során a vírus a bőrben lévő szenzoros ideg mentén vándorol a megfelelő ganglionba, ahol megmarad látens fázisban. A vírus replikációját (szaporodását) a sejtimmunitás és hormonális funkciók akadályozzák. Az övsömör második fázisa a fenti (főként a sejtimmunitás) zavara esetén áll be, amikor a vírus ismét aktiválódik. Eztuán a vírus az ideg mentén a bőrbe jut és vesicularis kiütés fomájában jelenik meg a bőrön, ekkor keletkezik az övsömör. Ennek az állapotnak az indítéka lehet az időskor, a stressz, valamilyan trauma, immunszupresszív vagy citosztatikus terápia, daganatos megbetegedés, immundefekt vagy sugárkezelés. Normál körülmények között ilyen reaktiválásra csak egyszer kerül sor az élet folyamán. A herpes zoster recidiva kivételes, figyelmeztethetnek azonban valamilyen daganatos megbetegedés vagy AIDS esélyére. Az övsömör általában a borda közti idegek mentén jelennek meg a mellkason, valamint az arcon, a háromosztatú ideg első ága tájékán.

Az övsömörrel kapcsolatos szövődmények olyan személyeket veszékyeztetnek, akik gyermekkorban nem estek át a bárányhimlőn és a varicella zoster vírus elsőízben támadja meg szervezetüket, továbbá a másállapotos nők esetében a magzatot veszélyeztethati, ha fertőzött személlyel érintkeznek. Az övsömör (herpes zoster) legveszélyesebb szövődménye a postherpeses neuralgia. Az övsömör gyógykezelése vírusellenes gyógyszer, gyulladáscsökkentő kenőcs, vitaminok, fájdalomcsillapító segítségével történik. A védőoltások elsősorban a súlyos lefolyású betegségek esetén fejtik ki hatásukat.

A mágnesterápia jelentősége övsömör esetén

Az övsömör leginkább hatékony megelőzéseként az immunitás erősítését tudjuk megjelölni. Ennek része lehet a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia, amely egyrészt enyhíti a fájdalmat, másrészt gyógyító és regeneráló hatást fejt ki és általában véve serkenti a védekezőképességet.

A mágnesterápia alkalmazása övsömör esetén

Övsömör esetén a heveny stádiumban naponta többször 4 – 6 Hz-es fájdalomcsillapító frekvenciákat, a lábadozás időszakában pedig 50-81 Hz-es stimuláló kezelést javasolunk. A fájdalmas kiütéseket lokálisan, a gerinc tájékát lapos applikátor segítségével kezeljük.