fbpx
Kezdőlap Betegségek Mágnesterápia Professzionális készülékek Készülékek otthoni kezelésre Csatlakoztatható applikátorok Készletek Tanusítványok Referencia Ügyfelektől Videók, akik már használják

PRÓBÁLJA KI KÉSZÜLÉKEINKET INGYENESEN

Nincs más dolga, mint kitölteni az űrlapot, írja le üzenetben, milyen problémára szeretné kipróbálni készülékeinket.
Amint elküldte kérését, azonnal rögzítjük és hamarosan fel is keressük.

  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.
  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA ELSZÁMOLHATÓ GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK

Partnerünk:

Sarokcsont sarkantyú okozta fájdalom

Jellemzők: A sarokcsont sarkantyú a lábboltozati sarokcsonton rögzülő ínszalagok, izmok – ritkábban az Achilles-ín – tapadási helyének kicsontosodása. A sarokcsont tájéki fájdalom a fenti tapadási helyek túlzott mechanikai terhelése, nem megfelelő lábbeli vagy rossz lábtartás következtében jelentkezik.Sarokcsont sarkantyú esetén a sarok a sarkantyú helyén, a boltozaton vagy annak belső oldalán fáj, a boka mozgása nem korlátozott és sarokcsont sarkantyún kívüli részeken gyulladás vagy ödéma nem szokott jelentkezni.

A fájdalom egyéb okai – mint pl. sérülés, arthrosis, stb. – RTG-vizsgálattal kizárhatók. A legjobb megelőzés a megfelelő lábbeli, a lábbal való törődés – torna, masszázs, izomnyújtás, ujjak nyújtása és protetikai segédeszközökkel a láb helyzetének korrigálása. A sportolóknál előforduló tartós fájdalom esetén javasoljuk a podológiai szakvizsgálatot, majd a megfelelő gyógykezelést. A sarokcsont sarkantyú könnyebb formáinál a gyógykezelés gyulladáscsökkentő krémek, ortopédiai segédeszközök használatában és rehabilitáció formájában történik. Súlyosabb esetekben lökéshullám terápia végzése lehetséges – a lágy röntgensugarakkal végzett sugárkezelést ma már egyre ritkábban alkalmazzák.

A mágnesterápia jelentősége fájdalmas sarokcsont sarkantyú esetén

Fájdalmas sarokcsont sarkantyú esetén a rehabilitációs kezelések keretében a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia is sikerrel alkalmazható, mely fájdalomcsillapító, gyulladás- és ödémacsökkentő, gyógyító hatásával a sarokcsont sarkantyú enyhébb előfordulásain képes segíteni. Szintén eredményes lökéshullám terápiát és műtétet követően, amikor elősegíti a gyógyulási folyamatot.

A mágnesterápia alkalmazása fájdalmas sarokcsont sarkantyú esetén

A sarokcsont sarkantyú akut stádiumában a fájdalom enyhítésére alacsony, 4 – 10 Hz-es frekvenciákat használunk, majd a további gyógykezelés folyamán és prevenció céljából 10 – 50 Hz-es frekvenciákat javasolunk, leginkább szolenoid segítségével.