Kezdőlap Betegségek Mágnesterápia Professzionális készülékek Készülékek otthoni kezelésre Csatlakoztatható applikátorok Készletek Tanusítványok Referencia Ügyfelektől Videók, akik már használják

PRÓBÁLJA KI KÉSZÜLÉKEINKET INGYENESEN

Nincs más dolga, mint kitölteni az űrlapot, írja le üzenetben, milyen problémára szeretné kipróbálni készülékeinket.
Amint elküldte kérését, azonnal rögzítjük és hamarosan fel is keressük.

  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.
  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA ELSZÁMOLHATÓ GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK

Partnerünk:

Tinnitus (fülzúgás)

 

 

A tinnitus (fülzúgás, fülcsengés) jellemzői: A terápiás program a belsőfül elégtelen vérellátása miatt keletkező problémák befolyásolására szolgál, mint amilyen a fülzúgás és fülcsengés. Ez a program kedvezően befolyásolhatja a Meniere-betegség és a cervical-vestibuláris (nyaki és belsőfül) problémákból eredő szédülést is.

 

 

A mágnesterápia célja tinnitus esetén

A kezelés célja az érrendszer, az oxigén- és tápanyagbevitel befolyásolása a mágnesterápia segítségével, a belsőfül jól funkcionáló hajtűszerű sejteinek megőrzése, ami a rendellenes tünetek (fülzúgás és fülcsengés) korlátozásához vezet és minimálisra csökkenti a további tartós károsodást.

A mágnesterápia leírása és alkalmazása tinnitus esetén

Tinnitus (fülzúgás, fülcsengés), a hallás romlása és szédülés – ez a három alaptünet jellemzi a Meniere-kórt. A betegség oka a belsőfül egyensúlyérzékelő szerveinél keresendő, melyekben folyadék (endolympha) gyülemlik fel. Elsődleges tünete a szédülési rohamok, amelyek meglehetősen változékonyak, s a rohamokat gyakran aura (a roham előérzete) előzi meg. A további két tünet, a tinnitus és a hallás romlása, rendszerint egyoldali. Tinnitus (fülzúgás vagy fülcsengés) lehet tartós vagy jelentkezhet időközönként is. A hallás a betegség folyamán egyre romlik és javulásra már nem lehet számítani. Kauzális gyógykezelésről nem tudunk beszámolni. Roham idején szédülést csökkentő, valamint olyan gyógyszereket szokás alkalmazni, amelyek módosítják az endolympha összetételét és mennyiségét. A létező lehetőségek kiaknázását követően sebészeti beavatkozásra kerül sor. A Meniere-kór esetében a klinikai tünetek azonosak, viszont a betegség okai különbözhetnek (pl. hormonzavar, vízanyagcsere-zavar, vitaminhiány, toxicitás, nyaki gerinc problémák, baleset utáni állapot, stb.).

A fülzúgás a Meniere-kór részeként vagy attól függetlenül is megjelenhet. A háttérben mindig a belsőfül keringési zavarai és rossz vérellátása áll. Ezért irányul a gyógykezelés is az oxigén- és tápanyagdús vérellátás javítására. Amennyiben az elváltozás illetve a károsodás tartós – a gyógykezelés hatása minimális.

A belső fül-nyaki eredetű problémák a nyaki gerincnek – a kisagy vertebrális (csigolya) artériák nyomásából eredő vérellátási zavaraival kapcsolatos – blokkja során keletkeznek. Szédülési rohamok lépnek fel, melyek függenek a fejtartástól.

Az összes fenti probléma esetén a kezdeti problémák megjelenését követően minél hamarabb – javasoljuk a Biomag alacsonyfrekvenciós pulzáló mágnesterápia alkalmazását a fül és a nyaki gerinc környékén. Az apró ütőerek és kapillárisok vérellátása feltűnő javulásnak indul, s ezért javulnak a működési funkciók. A tünetek ismert okait ezen kívül célzatosan is befolyásolhatjuk – pl. fájdalomcsillapító és görcsoldó kezeléssel a nyaki gerinc táján.

Izomlazító frekvenciák segítségével (főként a nyaki gerinc táján), valamint értágító hatással (belsőfül) elérhető az oxigén- és tápanyagdús vér mikrocirkulációja terén várt javulás. Itt a fej-szolenoid és a lapos gerinc-applikátor használatát javasoljuk.