fbpx
Kezdőlap Betegségek Mágnesterápia Professzionális készülékek Készülékek otthoni kezelésre Csatlakoztatható applikátorok Készletek Tanusítványok Referencia Ügyfelektől Videók, akik már használják

PRÓBÁLJA KI KÉSZÜLÉKEINKET INGYENESEN

Nincs más dolga, mint kitölteni az űrlapot, írja le üzenetben, milyen problémára szeretné kipróbálni készülékeinket.
Amint elküldte kérését, azonnal rögzítjük és hamarosan fel is keressük.

  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.
  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA ELSZÁMOLHATÓ GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK

Partnerünk:

Végtagi ischaemia

A végtagi ischaemia jellemzői: A végtagi érelzáródások (érelmeszesedés és egyéb okok) következtében a munkát végző izmok és szövetek nem jutnak elég oxigénhez és tápanyaghoz (ún. végtagi ischaemia). Ennek eredménye a trofikus zavarok egész sora, ami a végtag amputációjával is végződhet. Az értágító hatású, gyógyulást stimuláló program a veszélyeztetett egyéneknél jól szolgálja a prevenciót, és általában, az ischaemiás betegek komplex gyógykezelésének részét alkotja.

A mágnesterápia jelentősége végtagi ischaemia esetén

A végtagi ischaemia esetén az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia tágítja a vékony hajszálereket és jelentősen elősegíti az oxigéndús vér áramlását az erekben és szövetekben, amivel jobb feltételeket teremt a szövetek működéséhez és gyógyulásához.

A mágnesterápia alkalmazása végtagi ischaemia esetén

A végtagi ischaemia esetében az alsó végtagok erei elzáródásának illetve szűkületének leggyakoribb oka az atherosklerosis (érelmeszesedés), a vérrög, a Bürger-kór, valamint a vaskularis lument szabályozó vegetatív idegek károsodása következtében bekövetkező verőér szűkület. Az alsó végtagi ischaemia kialakulásának legfőbb kockázati tényezői a dohányzás, a kevés testmozgás, a magasabb életkor, a lelki stressz, a túlsúlyosság, magas koleszterin-szint, magas vérnyomás és a diabétesz, stb. Ezen esetben szükséges az erek vizsálata, a gyógykezelés – stádium szerinti – mihamarabbi megkezdése és az alsó végtagi ischaemia lokalizációja, melynek során a kockázati tényezők eliminációja, az életsítlus megváltoztatása, értágító és vérhigító kezelés, esetleg sebészeti beavatkozás válhat szükségessé.

A felső végtagi ischaemia jóval ritkábban fordul elő, mint az alsó végtagok problémái. A felső végtagi ischaemia proximális típusa legtöbbször atherosklerosis következménye. Gyakoribb formája a disztális típus (Raynaud jelenség – lokális vasoneurozis). A rossz vérellátás további tünetei a vállfonat, a perifériás erek megbetegedése ill. egyéb állapotok következtében fellépő érgörcs-rohamok, amikor a felső végtagok vérellátási zavara egyéb súlyos megbetegedésre utalhat.

A mágnesterápiás kezelés végtagi ischaemia esetén

A végtagi ischaemia esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – jelentős értágító hatásával, a szövetek mikrocirkulációjának stimulálásával, a jobb anyagcsere-feltételek megteremtésével jól kiegészíti a komplex gyógykezelést. Végtagi ischaemia esetén értágító és gyógyulást serkentő frekvenciákat használunk a végtagok érintett részén naponta 2-3-szor lapos applikátorral vagy szolenoiddal, és egy másik applikátor segítségével igyekszünk az adott helyen lévő ereket is befolyásolni, pl. a felső végtagoknál a vállfonat egész környékét speciális vállkezelő applikátorral kezelni.