fbpx
Kezdőlap Betegségek Mágnesterápia Professzionális készülékek Készülékek otthoni kezelésre Csatlakoztatható applikátorok Készletek Tanusítványok Referencia Ügyfelektől Videók, akik már használják

PRÓBÁLJA KI KÉSZÜLÉKEINKET INGYENESEN

Nincs más dolga, mint kitölteni az űrlapot, írja le üzenetben, milyen problémára szeretné kipróbálni készülékeinket.
Amint elküldte kérését, azonnal rögzítjük és hamarosan fel is keressük.

  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.
  • Elolvastam a felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi Nyilatkozatot valamint...
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják kapcsolatlétesítés céljából.
      Beleegyezem hogy a megadott személyes adataimat tárolják és felhasználják közvetlen reklámozási célokra.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA ELSZÁMOLHATÓ GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK

Partnerünk:

Visszerek

Jellemzők: A visszerek (varix az alsó végtagon) alapjában tág, kanyargós vénák a bőr alatt vagy a bőr felszínén, amelyek leggyakrabban a lábakon keletkeznek a vér – nem jól záródó vénabillentyűk miatti – ellentétes irányú áramlása következtében. A visszerek a láb szöveteiben az oxigénhiányos vér, valamint a savas anyagcseretermékek pangásához vezetnek, aminek következményei lehetnek a végtagok ischaemiás elváltozásai, gyulladások fokozott kockázata, továbbá a bőrön végbemenő elváltozások.

Visszérben a felnőtt populáció 50%-a szenved, és ez utóbbiak mintegy 1,5%-ánál vezet lábszárfekély kialakulásához. A betegség kialakulásában része van a veleszületett hajlamnak (csökkent minőségű vénafal-kötőszövet), valamint a olyan kockázati tényezőknek, mint az ülőmunka, terhesség, hormonális fogamzásgátlók, túlsúlyosság, dohányzás, stb. A visszerek legfőbb tünetei közé tartozik az alsó végtagokban érzett feszültség vagy nyomás, fájdalom, ödéma, égető érzés, viszketés, éjszakai görcsök. A visszerek megjelenhetnek mint vékony hajszálerek vagy már megduzzadt véna bőrelszíneződés kíséretében, illetve – mint végső fázis – lábszárfekély formájában.

A visszerek gyógykezelése: gyógyszeres (az érfal megerősítésére), sebészeti (injekciózás, lézeres műtét, hagyományos műtét illetve új, non-invazív eljárások) formájában valósul meg. A sebészetileg, kémiailag vagy lézerrel kezelt véna elpusztul és helyébe újonnan keletkezett egészséges, varix nélküli véna lép. Amennyiben a páciens a gyógykezelést követően ismét túlságosan terheli a vénáit, a varixok kiújulására számíthat. Ha tartós javulást kívánunk elérni, tartósan meg kell előzni a vér-pangást az alsó végtagok vénáiban, amivel meggátoljuk vagy lassítjuk az újabb varixok létrejöttét.

A mágnesterápia jelentősége visszerek esetén

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alkalmazható mind a gyógykezelés során, mind azt követően, a varixok kiújulása elleni prevencióként. Hasonlóan járunk el, mint a diabéteszesek lábszárfekélye esetén. A diabéteszes láb és a vénatágulatok egyaránt a mágnesterápia hajszálerekre gyakorolt értágító és gyulladácsökkentő hatását igénylik. A jobb mikrocirkuláció következtében a szövetek oxigénhez jutnak és a metabolitok eltávoznak. Javul a vénák izomtónusa és a vér-pangás csökken. A javulás a végtagokon észrevehető – eltűnik a z ödéma és leapadnak a nagy vénatágulatok.

A mágnesterápia alkalmazása visszerek esetén

Visszerek esetén kezdetben a fájdalom és a gyulladás enyhítésére 2 – 25 Hz-es kezeléseket javasolunk naponta, nagyméretű lapos applikátor segítségével, s a későbbiekben a teljes gyógyulás és megelőzés céljából 36 – 44 Hz-es frekveniák alkalmazását.